Sevilla blijft druk op Atlético, Real en Barcelona opvoeren

21 april 2021, 20:49

Sevilla heeft woensdagavond de vierde opeenvolgende zege in de Spaanse competitie geboekt. Op bezoek bij Levante won het team van trainer Julen Lopetegui dankzij een doelpunt van Youssef En-Nesyri met 0-1. Sevilla nestelt zich door de uitoverwinning op de tweede plaats en blijft zodoende volop meedoen in de strijd om de landstitel.

Atlético Madrid, Real Madrid en FC Barcelona hebben in de titelrace serieuze concurrentie gekregen van Sevilla, dat mede dankzij knappe zeges tegen Atlético Madrid (1-0) en Real Sociedad (1-2) heeft laten zien in de laatste fase van de competitie in uitstekende vorm te verkeren. De Andalusiërs stelden onlangs een ticket voor de Champions League veilig en kunnen als outsider voor de titel nu vrijuit voetballen.

Tegen Levante deed Sevilla wat het moest doen: winnen. De manschappen van Lopetegui begonnen sterk aan de wedstrijd, maar dat leverde niet de gewenste treffer op. Na een doelpuntloze eerste helft namen de bezoekers tien minuten na rust alsnog de leiding. En-Nesyri speelde de doelman voorbij, zette in de doelmond een verdediger op het verkeerde been en schoot vervolgens raak.

Het bleek het enige doelpunt van de wedstrijd te zijn. Luuk de Jong kreeg als invaller nog een paar minuten speeltijd, maar dat was voor de Nederlandse spits te weinig om zijn vijfde competitiedoelpunt van het huidige seizoen te maken. Sevilla is door de zege koploper Atlético Madrid tot drie punten genaderd, staat in punten gelijk met Real Madrid en heeft een voorsprong van twee punten op FC Barcelona. De Madrileense clubs hebben echter wel een wedstrijd minder gespeeld en Barça zelfs twee.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen