Tottenham ontsnapt in eerste duel zonder Mourinho

21 april 2021, 20:57

Tottenham Hotspur heeft in de eerste wedstrijd na het ontslag van José Mourinho een nipte zege geboekt . In de wedstrijd tegen nummer veertien Southampton leken de Spurs zich lang tevreden moeten stellen met een gelijkspel, maar een late penalty van Heung-Min Son zette de eindstand op 2-1. Steven Bergwijn kwam uiteindelijk als invaller nog binnen de lijnen.

Na het ontslag van Mourinho is het stokje tijdelijk overgenomen door oud-speler van Tottenham Ryan Mason (29). Ook Michel Vorm werd toegevoegd aan de staf, maar na een halfuur stond zijn ploeg al op achterstand. Spits Danny Ings verlengde een corner knap met het hoofd, waardoor de bal bij de tweede paal binnensloeg.

Vervolgens ging de wedstrijd redelijk gelijk op en waren er kansen aan beide kanten. Tottenham had iets de overhand en kon uiteindelijk de gelijkmaker produceren. Gareth Bale zag een schot geblokt worden en recht voor zijn voeten vallen. Hij kapte naar binnen en krulde de bal prachtig in de verre hoek.

Vervolgens dacht Son de winnende treffer binnen te schieten uit een voorzet, maar na het feestje uitgebreid gevierd te hebben, greep de VAR in. Lucas Moura stond hinderlijk buitenspel, waardoor het feestje niet doorging. Uiteindelijk hielp diezelfde VAR Son alsnog aan de winnende treffer, door in de laatste minuut advies te geven voor een penalty. De Zuid-Koreaan benutte dat buitenkansje, waardoor Tottenham de eerste wedstrijd zonder Mourinho toch winnend afsloot.

Voor Steven Bergwijn was er nog goed nieuws, want hij zat voor het eerst sinds vier wedstrijden weer eens bij de selectie. Onder Mourinho was hij uit de gratie geraakt en hij mocht woensdag tegen Southampton zelfs nog zeven minuten invallen.