Ten Hag denkt dat EK 'moeilijk verhaal' wordt voor Blind

21 april 2021 – Erik ten Hag heeft woensdagavond een update gegeven over de blessure van Daley Blind. De 31-jarige verdediger liep tijdens de interlandperiode een enkelblessure op en moest onder het mes om van zijn kwetsuur af te komen. De operatie is succesvol verlopen, zo heeft Ten Hag bekendgemaakt. Het EK blijft echter wel een race tegen de klok voor Blind.

Ten Hag denkt dat EK 'moeilijk verhaal' wordt voor Blind

Blind liep eind maart tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Gibraltar en Oranje (0-7) een zware blessure op. Vermoed werd dat de speler van Ajax aan zijn knie geblesseerd was geraakt, maar later bleek dat hij een enkelblessure had opgelopen. Blind maakte twee dagen later bekend dat hij de voorste enkelband van zijn linkerenkel had gescheurd, waardoor het clubseizoen er voor hem op zit. Tegelijkertijd sprak Blind de hoop uit dat hij het EK nog zou halen.

Blind is onlangs onder het mes gegaan en richt zich nu op zijn herstel. "Wat ik heb gehoord, ziet het er goed uit. Maar ik heb nog nooit van een chirurg gehoord dat een operatie niet goed is verlopen. Maar met mijn kennersoog denk ik ook dat het er goed uit ziet", vertelt Ten Hag tegenover De Telegraaf.

Ten Hag weet dat Blind hoopt tijdig hersteld te zijn om op het EK in actie te kunnen komen. "Dat zou geweldig voor hem zijn, maar het moet wel verantwoord zijn. Ik denk dat Daley er vol voor gaat. Maar als ik naar zijn blessure kijk, denk ik dat het heel moeilijk wordt. Niet dat de blessure gecompliceerd is. Die tijd staat er gewoon voor. Maar het gaat heel goed, dus de hoop is nog niet vervlogen."

Ajax

gerelateerd