Weghorst weer belangrijk, ook Borussia Dortmund wint

21 april 2021, 22:29   Bijgewerkt: 21 april 2021, 22:46

Mede door wederom een goal van Wout Weghorst lijkt Wolfsburg de Champions League volgend seizoen niet meer te kunnen ontglippen. In de met 1-3 gewonnen wedstrijd tegen VfB Stuttgart was de Nederlander verantwoordelijk voor de tweede treffer van de wedstrijd. Borussia Dortmund won weliswaar met 2-0, maar overtuigend was het allerminst.

De bijgeschreven drie punten zetten de ploeg van Oliver Glasner extra stevig op de derde plek in de Bundesliga. De eerste vier plaatsen zijn goed voor Champions League-voetbal en het gat naar nummer vijf Dortmund is vijf punten, omdat ook zij woensdagavond wonnen. Xaver Schlager was verantwoordelijk voor het eerste doelpunt van Wolfsburg. Hij ving een afvallende bal op en schoot vanaf de rand van de zestien snoeihard raak.

In het vervolg miste Stuttgart met een gemiste strafschop van Philipp Förster de kans op de gelijkmaker en dat strafte Weghorst drie minuten later snoeihard af door de 0-2 te maken. Met een duikkopbal maakte hij alweer zijn twintigste treffer van het seizoen. Het derde doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Yannick Gerhardt die de bal keurig in de kruising draaide en Gonzalo Castro redde de eer nog met de 1-3.

Borussia Dortmund - Union Berlin 2-0

De kans dat Dortmund volgend jaar te bewonderen is in de Champions League wordt met de week kleiner. Het voetbal was de voorbije maanden niet bepaald overtuigend en ook woensdagavond hadden zij alle moeite met Union Berlin. De ploeg van Edin Terzic werd in het zadel geholpen door een strafschop. Opmerkelijk genoeg bleek Erling Haaland ook een mens: hij miste de strafschop.

Overige uitslagen

Hoffenheim – Borussia Mönchengladbach 3-2

Werder Bremen – FSV Mainz 0-1

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen