De Ligt wijst Juventus met goal en assist de weg tegen Parma

21 april 2021, 22:43

Juventus heeft woensdagavond uitstekende zaken gedaan in de strijd om een Champions League-ticket. Matthijs de Ligt had met een doelpunt en een assist een groot aandeel in de 3-1 zege op Parma. Inter profiteerde slechts minimaal van de uitglijder van AC Milan door op bezoek bij Spezia met 1-1 gelijk te spelen. Desalniettemin zette de ploeg van trainer Antonio Conte de volgende stap richting de titel.

Juventus - Parma 3-1

Het zijn roerige dagen geweest voor Juventus. Als een van de twaalf initiatiefnemers van de Super League leed de Italiaanse club zwaar gezichtsverlies, niet in de laatste plaats omdat voorzitter Andrea Agnelli een van de drijvende krachten achter de plannen was. De onrust bleek woensdag niet overgeslagen op de spelers, want zij bezorgden hun club drie belangrijke punten.

De wedstrijd tegen Parma begon niet geweldig voor de ploeg van trainer Andrea Pirlo. Gastón Brugman brak na 25 minuten de ban namens de bezoekers. Hij schoot een vrije trap over het Juventus-muurtje in de kruising. Opvallend was dat de bal boven het hoofd van Cristiano Ronaldo zeilde, die in tegenstelling tot zijn muurgenoten niet sprong.

Juventus poetste de achterstand nog voor het rustsignaal weg. Na een hoekschop legde De Ligt met zijn hoofd de bal neer voor Alex Sandro, die voor de gelijkmaker tekende. De Braziliaanse verdediger sloeg meteen na rust opnieuw toe. Ditmaal was hij met een kopbal trefzeker. De Ligt bepaalde halverwege de tweede helft de eindstand op 3-1 door uit een corner van Juan Cuadrado raak te koppen, zijn vijfde doelpunt in de Serie A dit seizoen. Juventus stijgt door de zege voor in elk geval een dag naar die derde plaats en nadert nummer twee tot één punt.

Spezia - Inter 1-1

Inter wist dat het bij een zege op Spezia een reuzenstap zou zetten richting de eerste landstitel sinds 2010. AC Milan was immers eerder op de avond onderuit gegaan tegen Sassuolo (1-2) en de stadsgenoot is, afgaande op de ranglijst, de belangrijkste concurrent voor het kampioenschap. De ploeg van trainer Antonio Conte liep woensdag een puntje uit op AC Milan, maar zal niet tevreden zijn met het resultaat tegen Spezia.

Inter kende tegen Spezia een valse start. Namens de thuisploeg zette Diego Farias na twaalf minuten de 1-0 op het scorebord. De bezoekers, met Stefan de Vrij in de basis, kwamen via Ivan Perisic vijf minuten voor rust terug tot 1-1. In de tweede helft kwamen bij Inter zowel Romelu Lukaku als Lautaro Martínez tot scoren, maar zij werden beiden afgevlagd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen