Snel tegendoelpunt en rode kaart Stones deren City niet

21 april 2021, 23:13

Manchester City heeft woensdagavond de volgende stap richting de Engelse titel gezet. Echt van harte ging het niet voor The Citizens op bezoek bij Aston Villa. De ploeg van trainer Pep Guardiola keek al na een paar seconden tegen een achterstand aan en kwam nog voor rust met een man minder te staan, maar boekte desondanks een 1-2 zege.

De wedstrijd tussen Aston Villa en Manchester City was twintig seconden oud toen de 1-0 viel. Een lange pass van achteruit werd verlengd door Ollie Watkins, waarna John McGinn de thuisploeg een razendsnelle en tevens verrassende voorsprong bezorgde. Na een goede kans voor Riyad Mahrez tekende Phil Foden na twintig minuten voor de gelijkmaker. Op aangeven van Bernardo Silva maakte de behendige Engelse middenvelder zijn zevende doelpunt van het seizoen.

De vroege achterstand werd nog voor rust omgebogen tot een voorsprong. Rodri torende boven Tyrone Mings uit en zette zijn ploeg op 2-1. Zo leek Manchester City met een goed gevoel de rust in te gaan, maar een rode kaart voor John Stones bracht daar verandering in. De centrumverdediger maakte een onnodig harde overtreding op Jacob Ramsey en werd van het veld gestuurd.

Met een man minder leek Manchester City een zware tweede helft tegemoet te gaan, maar na een klein uur stonden de teams weer met evenveel spelers op het veld. Matty Cash van Aston Villa kreeg een tweede gele kaart na een overtreding op Foden en moest zodoende vroegtijdig het veld verlaten. Met tien tegen tien hield City eenvoudig de voorsprong vast tegen Aston Villa, waar Anwar El Ghazi als invaller nog een kwartier speeltijd kreeg.

Manchester City is door de zege op Aston Villa drie punten uitgelopen op nummer twee Manchester United. The Citizens hebben nu een voorsprong van elf punten op de stadsgenoot, die nog wel een wedstrijd tegoed heeft. City speelt zondag de finale van de League Cup tegen Tottenham Hotspur en speelt een paar dagen later de eerste wedstrijd tegen Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen