Sevilla vervangt Bilbao als speelstad EK, Bilbao woest

21 april 2021, 23:42

Niet Bilbao, maar Sevilla is een van de twaalf speelsteden die het decor mogen vormen van het komende EK. De UEFA wil graag in alle stadions publiek toelaten, maar de Spaanse regering heeft te kennen gegeven dat de Baskische regering dat nooit voor elkaar ging krijgen, waardoor de UEFA heeft ingegrepen. Dat heeft ervoor gezorgd dat Bilbao woest is op deze beslissing.

Zeven jaar geleden tekenden twaalf speelsteden een contract om het EK te mogen organiseren. Een week geleden werd bekend dat in Amsterdam, Boekarest, Glasgow, Kopenhagen, Londen, Sint-Petersburg, München en Rome (gedeeltelijk) publiek aanwezig kan zijn. Over de steden Dublin en Bilbao waren grote twijfels en op advies van de Spaanse regering heeft de UEFA dus besloten om Sevilla naar voren te schuiven.

Dat viel niet in goede aarde bij de Baskische instanties die via de eigen kanalen getergd reageren. ''We laten niet zomaar toe dat er een loopje met ons wordt genomen. We willen niet dat ons imago op deze manier wordt beschadigd of in twijfel wordt getrokken. Er mag dan ook geen twijfel over bestaan dat wij uitstekend in staat waren om een dergelijke activiteit verantwoord te organiseren.''

Lees ookUEFA: in acht landen met fans

Een aantal wedstrijden zal dus niet in Bilbao maar in Sevilla plaatsvinden. Deze duels worden gespeeld in La Cartuja, dat plaats biedt voor ruim 57.000 toeschouwers. Het stadion heeft geen vaste bespeler en Athletic Bilbao verloor hier afgelopen zondag de bekerfinale van Barcelona.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen