Benzema leidt Real Madrid naar koppositie in La Liga

21 april 2021, 23:52

Real Madrid mag zich in ieder geval voor een dag koploper van La Liga noemen. De Madrileense formatie herstelde zich woensdagavond van het puntenverlies van afgelopen weekend tegen Getafe (0-0) door de uitwedstrijd tegen Cádiz om te zetten in een simpele 0-3 zege. Karim Benzema nam zijn ploeg bij de hand door twee keer te scoren en een assist te verzorgen.

Met een gehavend selectie morste Real Madrid afgelopen zondag dure punten tegen Getafe, waardoor het de titel niet meer in eigen handen heeft. De Spaanse grootmacht, die zich samen met FC Barcelona nog niet officieel heeft teruggetrokken uit de Super League, moet nu hopen dat de concurrent uit Catalonië nog een misstap begaat en ondertussen zelf de wedstrijden blijven winnen.

Ook tegen Cádiz beschikte Zidane over een uitgedunde selectie, al had hij wel weer wat meer te kiezen De Franse oefenmeester kreeg op de wedstrijddag te horen dat Federico Valverde het coronavirus onder de leden heeft, terwijl ook Sergio Ramos, Eden Hazard, Lucas Vázquez en Ferland Mendy er nog niet bij waren. Daarentegen kon Zidane wel weer een beroep doen op Daniel Carvajal, Raphaël Varane, Nacho Fernández en Casemiro.

In het zuidelijke Cádiz beleefde Real Madrid een probleemloze avond. De 0-3 eindstand stond al na veertig minuten op het scorebord. Het eerste doelpunt viel na een halfuur. Na een overtreding van Vinícius Júnior in het strafschopgebied opende Karim Benzema de score vanaf elf meter. Op aangeven van de Franse spits verdubbelde Álvaro Odriozola drie minuten later de marge, waarna Benzema met een kopbal even later zijn tweede van de wedstrijd maakte.

Cádiz, dat eerder dit seizoen voor een daverende stunt zorgde door in de Spaanse hoofdstad te winnen van Real Madrid en tegen FC Barcelona vier punten in twee wedstrijden pakte, bleek na rust niet bij machte om zich in de wedstrijd terug te vechten. Real Madrid ging met het oog op het resterende programma in de rustmodus en speelde de wedstrijd professioneel uit.

Omdat in de Spaanse competitie bij een gelijke stand onderling resultaat doorslaggevend is, neemt Real Madrid de koppositie over van Atlético Madrid over. De stadsgenoot komt donderdag in actie tegen Huesca. FC Barcelona, dat twee wedstrijden minder heeft gespeeld en nu vijf punten minder heeft, speelt dan tegen Getafe.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen