Spoorboekje: kelderkraker in Tilburg, wordt Cambuur kampioen?

23 april 2021, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 23 april.

Wedstrijden

Willem II - RKC Waalwijk (18.45 uur)

Aangezien het in de kelder van de Eredivisie momenteel spannender is dan bovenin, is de wedstrijd tussen Willem II en RKC Waalwijk een prachtig affiche om het weekend mee in te luiden. Beide ploegen staan momenteel nipt boven de degradatiestreep en zullen de drie punten heel hard nodig hebben om zich te verzekeren van nog een jaar Eredivisievoetbal. Wie laat de degradatiezone voorlopig achter zich?

Jong AZ - SC Cambuur (21.00 uur)

De grootste feestjes werden door SC Cambuur vorige week al gevierd, maar kampioen is de ploeg nog niet. Om de promotie naar de Eredivisie van vorige week een goed vervolg te geven, moet het vandaag winnen op bezoek bij Jong AZ. Is het ook dit weekend feest in Leeuwarden? 

De Graafschap - Almere City FC (21.00 uur)

Ook in Doetinchem zal men vorige week met een schuin oog naar SC Cambuur hebben gekeken. Het feestje van De Graafschap zelf zal echter nog even op zich moeten laten wachten, al kan de ploeg vandaag wel een grote stap zetten. Tegen achtervolger Almere City FC - de ploeg die eerder dit seizoen nog een ruime voorsprong nam door van De Graafschap te winnen - kan het promotiefeestje van De Superboeren al heel dichtbij komen. Daarvoor zijn uiteraard wel eerst drie punten nodig. 

Arsenal - Everton (21.00 uur)

Een treffen met je oude club is altijd bijzonder, maar veel ruimte voor dat sentiment is er niet wanneer Mikel Arteta met Arsenal zijn voormalig werkgever Everton ontvangt. Zowel Everton als Arsenal heeft een goede reeks nodig om nog aanspraak te maken op Europees voetbal. Krijgt een van de twee de top vijf nog in het vizier? 

Voetbal op tv

18.30 uur: Karlsruher SC - Würzburger Kickers, ESPN 4 - live verslag van het 2. Bundesliga-duel

18.45 uur: Willem II - RKC Waalwijk, ESPN - live verslag van het Eredivisie-duel

18.45 uur: NAC Breda - Excelsior, ESPN 2 - live verslag van het Eerste Divisie-duel

18.45 uur: Helmond Sport - FC Eindhoven, ESPN 3 - live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.30 uur: FC Augsburg - 1. FC Köln, ESPN 4 - live verslag van het Bundesliga-duel

21.00 uur: Arsenal - Everton, Ziggo Sport Voetbal - live verslag van het Premier League-duel

21.00 uur: Jong AZ - SC Cambuur, ESPN 2 - live verslag van het Eerste Divisie-duel

21.00 uur: De Graafschap - Almere City, ESPN 3 - live verslag van het Eerste Divisie-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen