Weghorst trots op mijlpaal: "Ik ben nog niet klaar"

22 april 2021 – Wout Weghorst gaf woensdagavond maar weer eens een signaal af richting bondscoach Frank de Boer. De spits zette zijn topvorm bij VfL Wolfsburg door en maakte tegen VfB Stuttgart zijn twintigste competitietreffer van het seizoen. Na afloop verscheen er dan ook een trotse Weghorst voor de camera.

Weghorst trots op mijlpaal: "Ik ben nog niet klaar"

"Dit is iets waar ik heel blij mee mag zijn, trots op kan zijn", begon hij tegenover de officiële kanalen van de Bundesliga. "Dat ben ik ook. Twintig goals is een prachtige mijlpaal. Na mijn veertiende doelpunt heb ik het doel gesteld om er twintig te maken." Ook zijn andere doelstelling is dichtbij. "Vanaf het begin van het seizoen wilde ik 26 goals maken in alle competities. Ik sta nu op 25. Ik ben nog niet klaar."

Lees ook: Weghorst weer belangrijk, ook Borussia Dortmund wint

Het is voor het eerst dat Weghorst in één seizoen tot twintig competitietreffers komt. In 2017/2018, zijn laatste seizoen bij AZ, kwam hij met achttien goals het dichtst in de buurt. Weghorst staat dit seizoen vierde op de Duitse topscorerslijst en moet alleen Robert Lewandowski (35), Andre Silva (24) en Erling Haaland (23) voor zich dulden. Naast zijn competitiedoelpunten scoorde Weghorst ook drie keer in de DfB Pokal en twee keer in de voorronde van de Europa League.

Met zijn topvorm en rendement blijft Weghorst bondscoach Frank de Boer onder druk zetten. De spits werd - tot verontwaardiging van velen - niet opgeroepen voor de drie kwalificatiewedstrijden van aflopen maand. "Hij zit zeker in het vizier voor het EK, laat dat duidelijk zijn", zei De Boer destijds. Weghorst speelde in november 2019 zijn vierde en voorlopig laatste interland. 

Bundesliga

gerelateerd