'ADO krijgt vermoedelijk gelijk van rechter, uitspraak maandag'

22 april 2021, 10:45   Bijgewerkt: 22 april 2021, 11:15

De uitspraak van het kort geding dat ADO Den Haag heeft aangespannen tegen de Chinese eigenaar United Vansen (UVS) zal aanstaande maandag verschijnen. Stef de Bont van Voetbal International was donderdagochtend aanwezig bij het kort geding en concludeert dat ADO vermoedelijk gelijk zal krijgen. 

Het kort geding was door de club aangespannen omdat het meende recht te hebben op twee miljoen euro van UVS. 'In de rechtszaal werd duidelijk dat UVS altijd heeft gezegd dat ze aan de betaling van twee miljoen euro wilden voldoen', schreef [a,https://www.omroepwest.nl/nieuws/4384541/Rechter-doet-maandag-uitspraak-in-zaak-tussen-ADO-Den-Haag-en-eigenaar-United-Vansen,_blank,Omroep West], dat ook aanwezig was bij de zitting. 'Toen de nood zo hoog was, heeft UVS uiteindelijk ingestemd met een lening die zij heeft afgesloten met een derde partij. Dat was Cosinus, maar het lukte het bedrijf niet om het geld bij elkaar te krijgen.'

Opmerkelijk was dat van UVS zelf niemand in de rechtbank aanwezig was. Om die reden werd gevraagd of de partij op de hoogte was van het kort geding. Daarop werd bevestigend geantwoord: op 13 april is de datum van het kort geding bekend geworden en dat is in het Chinees met UVS gecommuniceerd. Eigenaar Wang Hui zou daarbij hebben gevraagd om de zaak in te trekken.

'De rechter vond het veelzeggend dat de Chinezen niet aanwezig waren', aldus De Bont. 'Hij had een tweetal vragen over de gemaakte afspraken, maar leek zijn standpunt al te hebben ingenomen. Het moet raar zijn wil ADO niet in het gelijk worden gesteld', schreef de journalist na afloop van de zaak, die in totaal slechts elf minuten duurde. 

HFC en Stichting Toekomst ADO

Eerder op de ochtend verscheen een persbericht van het Amerikaanse World Soccer, de mogelijke nieuwe eigenaar van ADO. Volgens de investeringsmaatschappij is er met UVS een akkoord over de overname, maar ligt het bestuur van de club dwars. World Soccer zou eisen dat er wijzigingen in de organisatiestructuur van ADO worden doorgevoerd. Dat betrof de HFC en Stichting Toekomst ADO, die samen het gouden aandeel van de club in handen hebben. De maatschappij wil dat HFC een open vereniging wordt en dat Stichting Toekomst ADO wordt opgeheven.

Tijdens de rechtszaak kwamen die twee partijen met een gezamenlijk statement. De Bont vatte samen: 'HFC en STA (Stichting Toekomst ADO, red.) hebben geen bevestiging van UVS gekregen dat er een overeenstemming met een overnemende partij ligt. Otium (een van de investeerders, red.) heeft geen concrete onderbouwing voor de toekomst van ADO op tafel gelegd.'

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen