Ceferin: "Restant Champions League niet in gevaar"

22 april 2021 – De perikelen rond de Super League hebben het restant van het huidige Champions League-seizoen niet in gevaar gebracht. Dat verzekerde UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin woensdagavond. Eerder werd nog geopperd om Manchester City, Real Madrid en Chelsea uit te sluiten als straf voor hun betrokkenheid bij de oprichting van de Super League.

Ceferin: "Restant Champions League niet in gevaar"

City, Real en Chelsea zijn drie van de vier overgebleven ploegen in de halve finales van het miljardenbal. Volgende week vinden de eerste wedstrijden plaats, waarin Real Madrid het thuis opneemt tegen Chelsea en Manchester City op bezoek gaat bij Paris Saint-Germain. Het lijkt er dus op dat deze wedstrijden gewoon door zullen gaan, zo liet Ceferin weten via de Sloveense tv-zender Pop TV.

"De kans dat die wedstrijden niet doorgaan, is heel klein", vertelde hij. "Het sleutelelement hierbij is dat het seizoen al begonnen is. Als we wedstrijden in een al gestarte competitie gaan annuleren, zullen tv-zenders klagen en een compenstatie eisen. Als zulke plannen als de Super League voor de start van een seizoen bekend worden gemaakt, ligt het anders."

Na het aankondigen van de Super League haalde Ceferin hard uit naar de betrokken clubs, waarna hij een dringende oproep deed om de plannen te annuleren. "Kom tot bezinning", riep hij op. "Niet uit liefde voor voetbal, ik kan me niet voorstellen dat jullie die hebben, maar uit respect voor de thuisgrond van het voetbal."

UEFA Champions League

gerelateerd