Boze United-supporters blokkeren trainingscomplex

22 april 2021 – Een kleine groep supporters van Manchester United hebben zich donderdagochtend verzameld op het trainingscomplex van de club. Daar protesteerden zij tegen de Glazer-familie, de eigenaren van de club. Aanleiding was de soap rondom de Super League, waar Manchester United een van de oprichters van was.

Boze United-supporters blokkeren trainingscomplex

Volgens Manchester Evening News ging het om een groep van zo'n twintig supporters. Zij blokkeerden de ingangen van het trainingscomplex en hadden spandoeken bij zich met de teksten 'We decide when you play', 'Glazers out' en '51% MUFC 20'. Met laatstgenoemde tekst werd gedoeld op de in Duitsland gebruikelijke 50+1-regel, die moet zorgen dat de zeggenschap altijd bij de clubs zelf blijft. Na gesprekken met trainer Ole Gunnar Solskjaer en een aantal spelers zijn de supporters weer vertrokken, zo liet de club weten.

De Super League-soap van de afgelopen dagen heeft veel losgemaakt bij Manchester United en bij andere clubs. Zo werd het vertrek van vice-voorzitter Ed Woodward aangekondigd, al is de Super League nooit officieel als reden genoemd. Ook bij andere clubs staan de buitenlandse eigenaren flink onder vuur. 

Brief Glazer
Woensdag kwam Joel Glazer op de website van de club met een brief aan de supporters, waarin hij zijn excuses aanbood aan de supporters. 'Jullie hebben jullie weerstand tegen de Super League zeer duidelijk gemaakt en wij hebben geluisterd. We zaten fout en we willen laten zien dat we dingen recht kunnen zetten.'

Premier League

gerelateerd