Groenen waakzaam: "De Spelen zijn toch weer anders"

22 april 2021, 12:35   Bijgewerkt: 22 april 2021, 13:09

De Oranje Leeuwinnen lijken het getroffen te hebben met de tegenstanders op de Olympische Spelen. Woensdag werd bekend dat zij spelen tegen Brazilië, China en Zambia - per pot de laagste geklasseerde tegenstander op de wereldranglijst. Jackie Groenen kijkt ernaar uit, maar waakt ook voor onderschatting.

Op papier is Zambia de zwakste ploeg op het toernooi. Het staat 104e op de FIFA-ranking, al wil Groenen daar niks van weten. "Als ze vergelijkbaar zijn met Kameroen (tegenstander op het WK, red.) gaan we het nog lastig krijgen", stelde ze in gesprek met het Algemeen Dagblad. "China mag ook niet onderschat worden. Brazilië is denk ik de zwaarste tegenstander. Daar speelden we vorig jaar nog een oefenwedstrijd tegen (0-0, red.). Die zijn gewoon altijd goed."

Lees ook: Dit is de loting van de Oranje Leeuwinnen op de Olympische Spelen

Nederland verschijnt als grote naam op het toernooi, waar het de afgelopen jaren het EK wist te winnen en de finale van het WK bereikte. "De spelen zijn toch wel weer wat anders", aldus Groenen. "Het deelnemersveld is maar klein, met twaalf ploegen. Voor Europese landen was het heel moeilijk om zich te plaatsen. Duitsland is er bijvoorbeeld niet bij. Dat zegt wel wat."

Waar bondscoach Sarina Wiegman positief reageerde op de loting, is Groenen iets voorzichtiger. "Voor het EK en het WK waagde ik me ook niet aan een voorspelling. Op een toernooi is alles toch weer anders. Er komt dan ook druk bij kijken waar je nu nog niks over kunt zeggen. We hebben het toen heel erg per wedstrijd bekeken en dat moeten we nu ook doen. Voor iedereen in het team zijn dit de eerste Spelen. Dat alleen al maakt het een heel bijzonder toernooi voor ons."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen