Duitse clubs in quarantaine tijdens competitieslot

22 april 2021 – De 36 teams uit de Bundesliga en de 2. Bundesliga gaan komende maand tijdens het slot van de competitie in quarantaine. De ploegen zonderen zich af in speciale trainingskampen om coronabesmettingen te voorkomen. Op die manier hoopt de bond het seizoen zonder problemen uit te kunnen spelen.

Duitse clubs in quarantaine tijdens competitieslot

De DFL (Deutsche Fußball Liga) kondigde de maatregel donderdag aan. De 'trainingskampen' zullen van 12 tot en met 23 mei plaatsvinden. Het besluit is onder meer het gevolgd van de toenemende besmettingscijfers in Duitsland. Bovendien kreeg Hertha BSC deze week te kampen met een coronagolf, waarna de spelersgroep in quarantaine moest. 

Het einde van de Bundesliga staat gepland op zaterdag 22 mei. Vertraging kan de competitie zich niet veroorloven, omdat vanaf 11 juni het EK op het programma staat. De DFL wil internationals de gelegenheid geven tijdig te beginnen met hun voorbereiding op het toernooi.

Zoals het er nu naar uitziet is de Bundesliga tegen die tijd al beslist. Bayern München staat tien punten voor op achtervolger RB Leipzig en kan zich dit weekend al verzekeren van de negende titel op rij. VfL Wolfsburg, Eintracht Frankfurt, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Borussia Mönchengladbach en Union Berlin zullen de komende weken uitmaken hoe de Europese ticket-verdeling er verder uitziet. Schalke 04 is al gedegradeerd, welke clubs Die Königsblauen volgen naar de 2. Bundesliga zal komende weken blijken. 

Bundesliga

gerelateerd