Kraker voor De Graafschap: "Als we winnen, zijn we een heel eind"

22 april 2021, 14:25   Bijgewerkt: 22 april 2021, 14:39

Nadat SC Cambuur afgelopen weekend al een promotiefeestje kon vieren, is het mogelijk snel ook de beurt aan De Graafschap. Dit weekend kan de ploeg van trainer Mike Snoei in ieder geval een enorme stap zetten. In een onderling duel kan het definitief afstand nemen van achtervolger Almere City.

"Als we winnen, zijn we een heel eind", weet ook Snoei. In gesprek met De Gelderlander wil hij echter niet te vroeg juichen. "Het wordt een loodzwaar gevecht. Almere zal voor zijn laatste kans vechten. Dit zijn enorm spannende weken." Momenteel staat De Graafschap zes punten voor op Almere City. Ook NAC Breda, dat in punten gelijk staat met Almere maar over een beter doelsaldo beschikt, doet nog mee.

Naast de belangen op de ranglijst is de wedstrijd tegen Almere ook een kans om revanche te halen voor de 1-0 nederlaag eerder dit seizoen. "Er zit bij ons nog oud zeer. We hadden die wedstrijd in Almere nooit mogen verliezen. Vooral in de tweede helft speelden we prima. Ik had me al neergelegd bij 0-0, maar toen viel vlak voor tijd de 1-0. Dat was een enorme tik."

Op dat moment leek De Graafschap af te haken in de strijd om directe promotie. "We kwamen op acht punten achterstand. Daarna hebben we ons geweldig teruggeknokt en hebben we uiteindelijk de derde periodetitel gepakt. We hebben de afgelopen weken opnieuw laten zien dat er veel karakter in de ploeg zit." Daarmee doelde Snoei op de zeges in de laatste drie wedstrijden, nadat het eerder pijnlijk onderuit ging tegen NAC Breda (3-1) en FC Dordrecht (0-3).

"We ogen weer een stuk betrouwbaarder", zei Snoei, die zijn ploeg bij die drie overwinningen steeds de nul zag houden. "Dat geeft vertrouwen. Er zit weer een stukje onverzettelijkheid in het elftal. Ervaren jongens als Toine van Huizen en Ted van de Pavert zijn opgestaan. Dat zijn misschien niet de beste voetballers, maar met hun enorme karakter nemen ze de boel wel op sleeptouw."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen