Laporta blijft achter Super League-plannen staan

22 april 2021, 17:55

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta heeft zich voor het eerst uitgesproken over de Super League-soap. Waar de meeste andere betrokken clubs inmiddels afstand hebben gedaan van het idee, blijft hij achter de Super League staan. Hij stelde dat het invoeren van de competitie noodzakelijk is voor de club.

"Ik ben niet de woordvoerder van de club, de woordvoerder is de voorzitter in deze", pareerde Koeman vragen over de Super League op de persconferentie van woensdag. Een dag later sprak Laporta zich dan ook voor het eerst uit. "We moeten voorzichtig zijn", begon hij tegenover de Catalaanse zender TV3. Laporta noemde de Super League wel 'noodzakelijk' voor Barcelona. "Maar het laatste woord is aan onze socio's (leden van de club, red.)."

Dat de 'oprichters' van de Super League werden bekritiseerd vond Laporta niet terecht. "De grote clubs zorgen voor veel inkomsten. We moeten de financiële verdeling respecteren", zei hij over de argumenten voor de competitie. "We hebben meer middelen nodig om van het voetbal een geweldige show te maken."

Wel is Laporta het eens met de opvatting dat het sportieve aspect altijd voorop moet staan. "Het moet een aantrekkelijke competitie worden, gebaseerd op sportieve verdienste. We staan achter de nationale competities en staan open voor dialoog met de UEFA."

Net als Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez heeft ook Laporta nog altijd hoop dat de Super League er zal komen. "Er is druk uitgeoefend op een aantal clubs, maar het voorstel ligt er nog steeds. We doen grote investeringen en de salarissen zijn erg hoog. Daar moet rekening mee worden gehouden, evenals met het sportieve aspect. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen