Emmen-fans moeten lange reis maken voor sneltest: "Totale flop"

22 april 2021 – Supporters van FC Emmen moeten flink wat extra kilometers maken als zij komende zondag hun club in actie willen zien tegen Heracles Almelo. De wedstrijd maakt deel uit van de pilots met testbewijzen, wat betekent dat fans alleen toegang tot het stadion krijgen als zij een negatief sneltestbewijs kunnen overleggen. De test kan echter niet in Emmen worden gehaald.

Emmen-fans moeten lange reis maken voor sneltest: "Totale flop"

De 1.200 toeschouwers die de wedstrijd willen bezoeken zullen de reis naar Assen moeten maken. Daar staat de enige testlocatie in Drenthe. Voor een Emmenaar betekent het dat hij of zij (inclusief retourrit) ongeveer 90 kilometer moet afleggen. "Emmen heeft een Eredivisie-club, Assen niet. Ik snap daarom de beweegredenen van de organisatoren niet", reageert supporter Ferry Roosien bij het Algemeen Dagblad.

Eerder deze week liet burgemeester Eric van Oosterhout al weten dat hij niet te spreken was over het feit dat supporters zich niet in Emmen kunnen laten testen. Van Oosterhout noemde het zelfs een 'totale flop'. "Je kan niet even vragen of al die mensen 'effe' naar Assen willen om daar een stok in hun neus te laten zetten", zei hij bij RTV Drenthe. "We hebben het steeds over je bubbel zo klein mogelijk houden, en dan zouden we wel vanuit Emmen zo'n 600 auto's naar Assen sturen."

De achterban van sc Heerenveen heeft dit weekend met hetzelfde probleem te maken. In het Friese dorp is geen testlocatie, dus zullen supporters naar bijvoorbeeld Leeuwarden of Groningen moeten afreizen om getest te worden. Heerenveen neemt het komende zaterdag in het Abe Lenstra Stadion op tegen Heracles Almelo. De 3.400 beschikbare kaarten zijn nog niet allemaal verkocht.

Lees ook: Fans NEC moeten zich mogelijk laten testen bij de GelreDome

Eredivisie

gerelateerd