Atlético herovert koppositie en voert druk op concurrentie op

22 april 2021, 20:55   Bijgewerkt: 23 april 2021, 00:02

Atlético Madrid heeft donderdagavond geen fout gemaakt in de bloedstollende Spaanse titelrace. De ploeg van trainer Diego Simeone heroverde de koppositie door op eigen terrein laagvlieger Huesca met 2-0 te verslaan. Ángel Correa en Yannick Carrasco maakten de doelpunten in het Wanda Metropolitano.

De Madrileense club kreeg deze week goed nieuws uit de ziekenboeg. Eerder dan verwacht hervatte clubtopscorer Luis Suárez de groepstraining. De wedstrijd tegen Huesca kwam nog te vroeg voor de Uruguayaanse aanvaller, maar mogelijk is Suárez er wel weer bij als zondagavond de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Athletic Bilbao wordt gespeeld.

Zonder Suárez deed Atlético Madrid tegen Huesca wat het moest doen. Een sterke start leverde de thuisploeg twee goede kansen op, maar doelman Álvaro Fernández hield de nummer negentien van de Spaanse competitie op de been. De keeper kon niet voorkomen dat Atlético Madrid vlak voor rust alsnog op voorsprong kwam. Vanaf een meter of vijftien schoot Correa buiten het bereik van Fernández.

Atlético Madrid had weinig te duchten van Huesca, maar de beslissing in de wedstrijd liet lang op zich wachten. Koke, Renan Lodi en Saúl slaagden er niet in om hun kansen om te zetten in een doelpunt, maar met hulp van Huesca kwam de Spaanse koploper tien minuten voor tijd alsnog op 2-0. Marcos Llorente onderschepte een te korte terugspeelpass en bediende Carrasco, die van dichtbij raak schoot.

Atlético Madrid gaat dankzij de zege weer aan kop in La Liga. Real Madrid volgt op drie punten, Sevilla op zes punten en FC Barcelona op acht punten. Barça heeft twee wedstrijden minder gespeeld en komt later op de avond in actie tegen Getafe.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen