Tadic: "Wij hoeven vandaag niet naar de VAR te kijken"

22 april 2021 – Terwijl Erik ten Hag en Davy Klaassen hun onvrede over de VAR lieten blijken, stak Dusan Tadic vooral de hand in eigen boezem. De aanvoerder van Ajax zag zijn ploeg een matige wedstrijd spelen en uiteindelijk twee punten verspelen tegen FC Utrecht. Volgens Tadic kunnen zijn ploeggenoten dan ook beter in de spiegel kijken.

Tadic: "Wij hoeven vandaag niet naar de VAR te kijken"

"Het was een belangrijke moment, maar we hoeven niet naar de VAR te kijken", opperde Tadic na de wedstrijd voor de camera van ESPN. "Wij moeten ons richten op ons eigen spel en dat was niet goed. Je weet dat Utrecht een goede ploeg heeft en hier altijd volle bak gaat. Wij waren daar niet klaar voor en dachten te gemakkelijk over deze wedstrijd."

Tadic zag in de Johan Cruijff ArenA een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft had Ajax het erg lastig, maar na de thee ging het een stuk beter en werd alsnog een puntje gepakt. "Die tweede helft was inderdaad beter. Utrecht had weinig te zeggen en wij kregen kansen. Maar met ons spel van de eerste helft gaan we geen wedstrijd winnen."

Janssen is tevreden met bonuspunt
Aan de zijde van Utrecht was aanvoerder Willem Janssen blij met het puntje, zo liet hij weten bij ESPN. "In de tweede helft moesten we heel ver achteruit en dab zit dat doelpunt er in voor Ajax", aldus Janssen, die met zijn ploeg een grote stap zette richting de play-offs. Het verschil met nummer negen FC Twente is inmiddels zeven punten. "Dat mogen we niet meer weggeven. Ik denk dat we nog zes punten nodig hebben en we willen graag zesde worden. Ik heb het idee dat we niet alleen maar bezig zijn met het opjagen van FC Groningen. Dan is dit zeker een lekker punt."

Ajax

gerelateerd