Gisteren gemist: Barça blijft op titelkoers, Ajax morst punten

23 april 2021, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 22 april.

Koeman maakt zich boos, maar Barça schrijft wel drie punten bij

FC Barcelona heeft in de thuiswedstrijd tegen Getafe gedaan wat het moest doen. Mede dankzij twee doelpunten van Lionel Messi werd de laagvlieger opzij gezet. Barça maakte het zichzelf onnodig moeilijk door een zwakke tweede helft te spelen, maar won uiteindelijk met ruime cijfers: 5-2.

Zlatan Ibrahimovic (39) stelt pensioen met een jaar uit

Zlatan Ibrahimovic weet van geen ophouden. De 39-jarige Zweedse spits is ook volgend seizoen in het shirt van AC Milan te bewonderen. De speler en club hebben een akkoord bereikt over een contract tot de zomer van 2022.

Pasveer laat Vitesse na vier seizoenen achter zich

Remko Pasveer is bezig aan zijn laatste periode in het shirt van Vitesse. De 37-jarige doelman heeft bij de club aangegeven dat hij komende zomer op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging. Dat melden de Arnhemmers op hun clubwebsite. Pasveer maakt zodoende gebruik van zijn transfervrije status en laat Vitesse na vier jaar achter zich.

Kampioensduel Ajax laat op zich wachten na remise tegen Utrecht

Ajax heeft het inhaalduel tegen FC Utrecht in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld. De Amsterdammers kwamen na ruim tien minuten spelen op achterstand, toen Simon Gustafson een penalty benutte. Na rust zorgde Edson Álvarez voor de gelijkmaker. De thuisploeg was dominanter, maar wist niet heel erg veel grote kansen te creëren tegen het verdedigend goed geposteerde FC Utrecht. Ajax kan na de remise zondag alleen kampioen worden als PSV zaterdagavond punten verspeelt.

Ten Hag gelooft zijn ogen niet: "Een grote fout van de VAR"

Erik ten Hag vindt het onbegrijpelijk dat het doelpunt dat Davy Klaassen maakte tegen FC Utrecht niet werd goedgekeurd door de arbitrage. De middenvelder van Ajax leek na een uur de 1-1 op het scorebord te zetten, ware het niet dat de grensrechter zijn vlag in de lucht stak. Het doelpunt leek alsnog door te gaan toen uit de herhaling bleek dat Klaassen geen buitenspel stond, maar de beslissing van de grensrechter werd gesteund door de VAR.

Barça in statement: 'Het zou een historische fout zijn geweest'

FC Barcelona heeft donderdag als een van de laatste initiatiefnemers van de Super League een statement naar buiten gebracht over de deelname aan de competitie. In tegenstelling tot de meeste andere oprichters trekt de Catalaanse grootmacht zijn handen niet van het project af.