Koeman boos op Mingueza: "Misschien wat overdreven"

23 april 2021 – FC Barcelona volgde donderdag het voorbeeld van de concurrentie in La Liga, door met 5-2 te winnen van Getafe. Helemaal zonder slag of stoot ging dat niet: in de tweede helft kwamen de bezoekers namelijk nog terug tot 3-2 en werd het dus weer even spannend. In die fase wisselde een boze Ronald Koeman verdediger Óscar Mingueza en dat maakte de tongen los in Spanje.

Koeman boos op Mingueza: "Misschien wat overdreven"

Koeman stond scheldend langs de lijn toen hij de Spaanse verdediger naar de kant haalde. Bij de 3-2 was Mingueza niet op zijn post omdat hij daarvoor meeging voor een aanval. Koeman weigerde hem vervolgens bijna een hand te geven. Na afloop reageerde de trainer op het incident. "Hij had wat last en ik twijfelde over een wissel. Hierdoor nam ik de beslissing sneller. Misschien was mijn reactie wat overdreven. Hij is bezig aan een geweldig seizoen, maar jonge spelers moeten weten dat ze altijd honderd procent moeten zijn bij Barcelona. Hij heeft een dipje gehad, net als Pedri en Ronald Aurajo. Verdedigend lieten we de touwtjes vieren en ik werd boos omdat we niet goed speelden. Ik ben verder heel blij met Óscar. Ik heb hem ook al gesproken en er is geen probleem."

Door de overwinning heeft Barcelona nu vijf punten minder dan Atlético Madrid en twee minder dan Real Madrid. Barcelona heeft nog een duel in te halen en kan dus op een punt van de koploper komen. Overigens zit Sevilla nog op het vinkentouw. "Ik vind niet dat wij sterker zijn dan die drie teams. Het wordt een gevecht tot de laatste dag."

Uiteraard moest Koeman na afloop ook weer vragen beantwoorden over Lionel Messi, over wiens toekomst nog altijd geen duidelijkheid is. Met twee goals liet de vedette zich tegen Getafe weer zien. "De beslissing is aan hem", weet Koeman. "Wij hebben hem nodig. Laten weten hopen dat hij blijft, voor vele jaren." De verbintenis van de 33-jarige aanvaller loopt komende zomer af.

LaLiga

gerelateerd