Geertruida over stotteren: "Interview voor camera ander verhaal"

23 april 2021, 09:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Lutsharel Geertruida al meer dan zestig wedstrijden in het eerste elftal van Feyenoord gespeeld. Wat opviel was dat hij desondanks nog nooit voor een camera was verschenen. Dat heeft alles te maken met het feit dat de verdediger stottert, zo maakte hij onlangs bekend.

In gesprek met het Algemeen Dagblad gaat de twintigjarige verdediger in op zijn spraakgebrek. "Maar ik begrijp ook dat er in dit eerste interview naar gevraagd wordt'', vertelt Geertruida. "Ik heb nooit het idee gehad dat stotteren mijn voetballoopbaan in gevaar zou kunnen brengen. Het belemmert me ook niet op het veld of in de kleedkamer. Een interview, en dan vooral voor een camera, dat is nog een ander verhaal", laat hij weten.

In de kleedkamer is Geertruida desondanks haantje de voorste. Hij voelt zich daar thuis, zegt de jeugdinternational. "Ik ben bij Feyenoord opgegroeid'', zegt de basiskracht. "Het is heel bijzonder om als Rotterdamse jongen erin te slagen om Feyenoord 1 te halen. Ik heb het shirt met nummer 41 in mijn kamer hangen. Dat shirt droeg ik toen ik voor het eerst bij de wedstrijdselectie zat en ik viel die dag niet eens in. Er was een situatie onder Giovanni van Bronckhorst dat er voor de Klassieker tegen Ajax opeens weinig centrale verdedigers beschikbaar waren."

Onder Dick Advocaat is de verdediger nu vaste basiskracht. "Advocaat heeft mij veel speelminuten gegeven. Daar ben ik hem dankbaar voor. Nee, ik zie hem niet als een soort vader haha. Maar ik voel me wel op mijn gemak bij hem." Dit seizoen maakte de trainer in 25 Eredivisie-duels gebruik van de verdediger, die daarin liefst vijf keer scoorde.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen