Ceferin haalt weer uit naar Pérez: "President van niets"

23 april 2021 – Aleksander Ceferin heeft het helemaal gehad met Florentino Pérez, de voorzitter van Real Madrid en tevens roerganger achter de Super League. Volgens de voorzitter van de UEFA is de preses van Real alleen uit op eigen gewin en gaat hij over lijken om zijn doelen te bereiken.

Ceferin haalt weer uit naar Pérez: "President van niets"

"Pérez is voorzitter van een Super League die niet bestaat. Hij is een voorzitter van niets", laat Ceferin optekenen bij Pop TV. Ceferin weet dat Pérez geen fan is van hem. Al vaker heeft de preses van Real kritiek geleverd op de UEFA-baas. "Dat weet ik al langer. Dat geeft me alleen maar meer motivatie om te blijven. Hij heeft liever een UEFA-president die hem gehoorzaamt en precies doet wat hij wil", zegt Ceferin over de 74-jarige Real-baas.

Ceferin liet donderdag overigens al weten dat hij verwacht dat de Champions League en de Europa League ondanks de Super League-onrust volgende week gewoon doorgaan. "De kans dat die wedstrijden niet doorgaan, is heel klein", vertelde hij. "Het sleutelelement hierbij is dat het seizoen al begonnen is. Als we wedstrijden in een al gestarte competitie gaan annuleren, zullen tv-zenders klagen en een compenstatie eisen. Als zulke plannen als de Super League voor de start van een seizoen bekend worden gemaakt, ligt het anders."

Na het aankondigen van de Super League haalde Ceferin hard uit naar de betrokken clubs, waarna hij een dringende oproep deed om de plannen te annuleren. "Kom tot bezinning", riep hij op. "Niet uit liefde voor voetbal, ik kan me niet voorstellen dat jullie die hebben, maar uit respect voor de thuisgrond van het voetbal."

Eredivisie

gerelateerd