Van Polen tekent bij en gaat voor vijftiende seizoen bij PEC

23 april 2021 – Bram van Polen is een echte clubman en heeft zijn contract bij PEC Zwolle met een jaar verlengd. De 35-jarige verdediger heeft vrijdag zijn krabbel gezet onder een nieuwe verbintenis in Overijssel, waar hij komende zomer gaat beginnen aan zijn vijftiende seizoen.

Van Polen tekent bij en gaat voor vijftiende seizoen bij PEC

Vorig seizoen tekende de verdediger al voor een jaar bij en dat doet hij nu dus weer. De 35-jarige routinier voelt dat hij nog niet klaar is in Zwolle. "Zoals ik vaker gezegd heb zijn er twee voorwaarden noodzakelijk om mijn contract te verlengen. Ik wil me nog hartstikke fit voelen en ik wil daarbij van waarde kunnen zijn voor het team. Gelukkig is dit allebei na al die jaren nog steeds het geval. Daarbij is dit mijn club en ligt hier mijn eindstation als voetballer, maar dat eindstation stellen we voor nu nog wel even uit", vertelt hij via de clubkanalen. "Tuurlijk gaan de jaren tellen, maar het lichaam kan het nog prima aan en ook mentaal voel ik me fris. Daarom wil ik nu eerst dit seizoen goed afsluiten en sta ik ook alweer in de startblokken voor de nieuwe jaargang. Ik plak er met alle liefde nog een jaar aan vast."

Technisch manager Mike Willems vindt dat het niet moet worden onderschat hoe belangrijk Van Polen is voor het team. "Van de ervaring die Bram met zich meebrengt wordt iedere dag weer geprofiteerd door de andere jongens. Het is een type speler die je er altijd bij wil hebben. Gelukkig is Bram daarbij nog altijd topfit. Zoals hij zelf al aangaf, beginnen ook voor hem de jaren te tellen, maar iedere keer dat hij weer op het veld staat bruist hij van de energie en gaat hij de duels aan zoals hij dat al jaren doet; fel en vol overgave. Bij de trainingen loopt hij altijd voorop en op conditioneel gebied presteert hij nog altijd boven de norm. Dit alles maakt dat Bram een absolute meerwaarde is voor PEC Zwolle, ook komend seizoen."

Van Polen speelde in de jeugdopleiding van Vitesse, maar brak daar niet door in het eerste. In 2007 stapte hij over naar Zwolle. Absolute hoogtepunten van zijn tijd bij PEC waren de promotie naar de Eredivisie in 2012, het winnen van de beker in 2014 en het winnen van de Johan Cruijff Schaal in datzelfde jaar.

Eredivisie

gerelateerd