Officieel: Ajax legt 37-jarige Pasveer voor twee seizoenen vast

23 april 2021 – Het is snel gegaan, maar Remko Pasveer is de nieuwste aanwinst van Ajax. De 37-jarige doelman heeft donderdag aan Vitesse laten weten dat hij daar niet wilde verlengen en heeft een dag later in Amsterdam getekend. Opmerkelijk is dat Ajax hem voor twee jaar heeft gecontracteerd.

Officieel: Ajax legt 37-jarige Pasveer voor twee seizoenen vast

Omdat zijn contract in Arnhem in de zomer afloopt, stapt de keeper transfervrij over naar de hoofdstad. Lange tijd leek het erop dat de routinier zijn verbintenis in Arnhem zou gaan verlengen. Obstakel in de onderhandelingen was echter dat Pasveer graag voor twee jaar wilde tekenen en Vitesse een éénjarig contract prefereerde. Zodoende kwam er een kink in de kabel en heeft Ajax optimaal geprofiteerd.

De ervaren keeper speelde de afgelopen vier seizoenen bij Vitesse. Daarvoor kwam hij uit voor FC Twente, Go Ahead Eagles, Heracles Almelo en PSV. Bij Ajax gaat hij de strijd aan met Andre Onana en Maarten Stekelenburg. Omdat de situatie met Onana complex is en Ajax naast Stekelenburg nog graag een ervaren keeper wil hebben, is Pasveer in beeld gekomen. Opmerkelijk is natuurlijk wel dat Ajax hiermee lijkt aan te geven weinig vertrouwen te hebben in Kjell Scherpen en Dominik Kotarski.

Marc Overmars is tevreden met de komst van de ervaren doelman: "Remko heeft de afgelopen twee seizoenen in de basis van Vitesse laten zien een stabiele en goede keeper te zijn, die ook goed kan meevoetballen", zegt de directeur.  "We denken dat hij daardoor goed bij Ajax past. Je ziet ook dat naarmate Remko ouder wordt, hij ook steeds beter is geworden. Het is de verwachting dat Maarten Stekelenburg op korte termijn bijtekent, waarmee we een stabiele basis hebben voor komend seizoen."

Ajax

gerelateerd