Pasveer is Ajacied: "Mooie beloning na hard werken"

23 april 2021 – Dat Remko Pasveer in de nadagen van zijn loopbaan nog twee jaar kan gaan keepen bij Ajax, vindt hij erg bijzonder. De 37-jarige doelman heeft vrijdag zijn verrassende transfer naar Amsterdam afgerond en stapt in de zomer transfervrij over van Vitesse.

Pasveer is Ajacied: "Mooie beloning na hard werken"

Vanaf de zomer mag hij zich dus Ajacied gaan noemen. "Dat geeft wel een speciaal gevoel. Ajax is een club met een geweldige historie en een heel sterke selectie. Om daar onderdeel van uit te gaan maken, is een mooie beloning na al die jaren hard werken", somt hij op via de kanalen van zijn nieuwe werkgever.

Pasveer heeft heel bewust voor Ajax gekozen. "Om meerdere redenen", zegt de goalie, die al lang in onderhandeling was met Vitesse. "Ik was er bijna uit met Vitesse voor het verlengen met één jaar. Toen meldde Marc Overmars zich met een verhaal dat me heel erg aansprak. Ik kon hier voor twee jaar tekenen. Daarnaast is Ajax een geweldige club die voor mooi voetbal van achteruit staat. Een speelstijl waar ik erg van hou en die ook goed bij mij past."

Bij Ajax krijgt Pasveer te maken met onder meer Maarten Stekelenburg en Kjell Scherpen. Andre Onana is nog geschorst en voorlopig nog niet inzetbaar. "Ik sta er heel neutraal en open in. Er zijn geen toezeggingen gedaan, maar de afgelopen seizoenen bij Vitesse hebben me veel plezier en vertrouwen gegeven. Ik ga heel hard werken om mijn speelstijl in te passen en verder te leren."

Ajax

gerelateerd