Robben mist ontmoeting met oude club PSV

23 april 2021 – Arjen Robben ontbreekt zaterdagavond tegen PSV in de Eredivisie. Het was aanvankelijk de bedoeling dat Robben na zijn invalbeurt tegen sc Heerenveen een volgende stap zou gaan zetten met meer minuten tegen PSV, maar door zijn naam kan nu definitief een streep. Voor de verder fitte Robben is het een bewuste keuze.

Robben mist ontmoeting met oude club PSV

Via het eigen Twitter-account liet Groningen vrijdag weten dat Robben niet meereist naar Eindhoven. 'Arjen Robben reist niet mee naar Eindhoven, hij richt zich op de thuiswedstrijd met Sparta Rotterdam', schrijft de club. Dat zal ook een domper zijn voor de 4.000 fans van PSV die zaterdag op de tribunes zitten bij de thuiswedstrijd. Ook voor Robben zélf is het een fikse tegenvaller

Opmerkelijk genoeg sloten de teksten van trainer Danny Buijs niet helemaal aan bij de tweet van het clubkanaal. De coach noemt Robben eerder een twijfelgeval. "Hij heeft de laatste dagen grote gedeeltes meegetraind, dat gaat goed. Vandaag zal hij ook meetrainen. Na vandaag zullen we met hem en met de medische staf kijken wat het meest ideale is. Is dat mee naar Eindhoven om weer een paar minuten te spelen, of is dat hier blijven en met de Onder-21 een volledige training draaien. Daar zullen we na de training de knoop over doorhakken", zegt de trainer.

De coach verwacht een pittig duel in Eindhoven. "Eerlijk gezegd had ik eigenlijk wel verwacht dat PSV in deze fase van de competitie nog vol om het kampioenschap zou strijden. Ze hadden al heel veel individuele kwaliteiten met bijvoorbeeld Malen, Gakpo en Dumfries. Daar zijn spelers als Zahavi, Max en Götze nog bij gekomen. Wij moeten dus een goed plan hebben om PSV te bestrijden en dat plan moeten we bovendien optimaal uitvoeren. We weten wat ons te wachten staat, we kunnen aan de bak."

Eredivisie

gerelateerd