Robben ontbreekt: "Mijn voetbalhart gaat liever wel mee"

23 april 2021 – FC Groningen moet het komende zaterdagavond stellen zonder aanvaller Arjen Robben. De 37-jarige buitenspeler vierde twee weken geleden na zes maanden blessuretijd zijn rentree, maar heeft er zelf voor gekozen om de ontmoeting met zijn oud-werkgever PSV te laten schieten.

Robben ontbreekt: "Mijn voetbalhart gaat liever wel mee"

"De afgelopen twee weken heb ik wel weer kunnen doorbouwen", zegt Robben voor de camera van RTV Noord op de dagen na zijn rentree tegen SC Heerenveen. "De week na Heerenveen heb ik niet kunnen trainen; toen had toch nog wel wat klachten. Afgelopen week heb ik goed kunnen trainen." Robben kwam tegen de Friezen een kwartier voor tijd binnen de lijnen. Hij kon zijn ploeg niet behoeden van een 0-2 nederlaag.

Het krijgt dit weekend nog geen vervolg. "Dat is met het oog op de duels in de nabije toekomst waarin het er echt om gaat", stelt de buitenspeler. "Theoretisch zou ik er morgen bij kunnen zijn, maar het is verstandiger om het niet te doen. De play-offs is het uiterlijke doel."

Robben ziet zijn ontbreken niet als een grote tegenvaller. "Misschien een kleintje. Dat is heel normaal in het proces waar ik in zit. Ik kom van heel ver, dan is het logisch dat er af en toe wat hobbels op de weg komen. Ik moet steeds heel weloverwogen keuzes maken, dat is niet altijd makkelijk. Mijn voetbalhart wil het liefste mee naar Eindhoven, maar ik luister naar de mensen die er verstand van hebben."

Eredivisie

gerelateerd