Dublin geen EK-stad meer, Sint-Petersburg krijgt groepsduels

23 april 2021 – De UEFA heeft knopen doorgehakt wat betreft de speelsteden voor het aanstaande EK. Uiteraard is Amsterdam nog gewoon van de partij als gastheer, maar voor enkele andere steden zijn er andere beslissingen gevallen.

Dublin geen EK-stad meer, Sint-Petersburg krijgt groepsduels

Groot slachtoffer van de beslissingen van de UEFA is Dublin geworden. De Ierse hoofdstad was aanvankelijk aangewezen als speelstad, maar moet afstand doen van vier duels tijdens het EK. De drie groepswedstrijden die in Dublin gespeeld zouden worden, gaan naar het Russische Sint-Petersburg. De achtste finale wordt naar Wembley verplaatst.

Net als Dublin is ook Bilbao zijn status als speelstad kwijtgeraakt. Vanwege de pandemie worden die wedstrijden verplaatst naar Sevilla. München leek eveneens slachtoffer te worden van de coronapandemie, maar heeft op het laatste moment nog een plan in kunnen dienen bij de UEFA. Er mogen tijdens het EK in ieder geval 14.500 supporters naar binnen in het stadion van Bayern München. Als de situatie omtrent corona gunstiger wordt, kunnen dat er meer worden.

Amsterdam is er als speelstad ook bij tijdens het EK. De KNVB diende onlangs al een plan in bij de UEFA waarin stond dat er tenminste 12.000 fans op de tribunes mogen zitten. Dat kunnen er nog meer worden. Het plan wer dal geaccepteerd door de UEFA. Het stadion van Ajax zal tijdens het EK het decord zijn van de drie groepsduels van Nederland.

Eredivisie