'Huntelaar kreeg klappen en trappen van woedende Schalke-fans'

23 april 2021 – Klaas-Jan Huntelaar is een van de spelers van Schalke die afgelopen dinsdagnacht fysiek is belaagd door woeste fans van Schalke 04. De spits stond in de basis tegen Arminia Bielefeld, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg met 1-0 verloor. Daardoor keert Schalke na dertig jaar terug in de 2. Bundesliga.

'Huntelaar kreeg klappen en trappen van woedende Schalke-fans'

Dat meldt het Duitse Express. Huntelaar kreeg net als ploeggenoten Amine Harir en Ralf Fährmann rake klappen en trappen van de supporters. Ook trainer Dimitrios Grammozis en assistent Mike Büskens moesten het ontgelden. Vooral het aanvallen van Büskens was pijnlijk: hij groeide in zijn jaren als speler uit tot een van de grootste iconen van de Duitse traditieclub.

Ook voor Huntelaar zal het een pijnlijke avond zijn geweest, omdat hij juist een halfjaar geleden de dappere beslissing nam om terug te keren naar zijn oude liefde. Schalke stond er op dat moment belabberd voor, waardoor Huntelaar zijn fraaie bestaan bij Ajax besloot in te ruilen voor de naderende degradatie met Schalke. Met nog vier wedstrijden voor de boeg kunnen Die Königsblauen handhaving niet meer afdwingen. Schalke keert daardoor voor het eerst sinds 1991 terug naar het tweede niveau in Duitsland.

De spelers van Schalke 04 mogen zelf bepalen of zij dit seizoen nog in actie willen komen voor de Bundesliga-degradant. Nadat het doek deze week viel voor de Traditionsverein, werden zij aangevallen door een groep boze fans. Technisch directeur Peter Knäbel heeft er begrip voor als het spelers heeft overtuigd om niet meer het shirt aan te trekken. "Ik kan ermee leven als een speler de resterende vier wedstrijden niet voor Schalke wil spelen", zei hij in gesprek met BILD.

Bundesliga

gerelateerd