UEFA overweegt nog altijd sancties tegen Super League-clubs

23 april 2021 – De UEFA beraadt zich nog altijd op mogelijke stappen tegen de twaalf voetbalgiganten die gezamenlijk de Super League wilden stichten. Na uitgebreid overleg met het uitvoerend comité is bevestigd dat er nog altijd wordt nagedacht over een passende straf voor de mislukte coup.

UEFA overweegt nog altijd sancties tegen Super League-clubs

Eerder deze week sijpelden de geruchten door dat Real Madrid, Manchester City en Chelsea als straf uit de huidige Champions League-campagne werden geknikkerd, maar daarover is de knoop dus nog niet doorgehakt. "Het uitvoerend comité is vandaag op de hoogte gebracht wat betreft de laatste ontwikkelingen in de Super League, met daarbij de mogelijke opties die de UEFA heeft en de eventuele stappen die momenteel overwogen worden', schreef de UEFA in een officiële verklaring.

Welke straffen de deelnemers boven het hoofd hangen, blijft daardoor voorlopig ongewis. Wel is de UEFA zeer te spreken over de Engelse clubs, die als eerste aankondigden spijt te hebben en zich terugtrokken uit het plan. Manchester City was de eerste deelnemer die besloot geen heil meer te zien in de plannen, gevolgd door Chelsea, Liverpool, Manchester United, Arsenal en Tottenham Hotspur.

Het plan om de Europese deelnemers uit het toernooi te knikkeren, is wel definitief van de baan. Dat is dus goed nieuws voor Real Madrid, Chelsea, Manchester City en United, dat in de halve finale van de Europa League staat. "Uitsluiting zou absurd zijn", sprak Real-coach Zinédine Zidane daar eerder op de vrijdag al over.

Eredivisie

gerelateerd