City pikt megatalent Kayky voor miljoenen op in Brazilië

23 april 2021 – Manchester City heeft zich verzekerd van de komst van Kayky. Het zeventienjarige supertalent uit Brazilië maakt het seizoen af bij zijn huidige werkgever Fluminese, waardoor hij zich in de zomer van 2022 zal melden in Engeland. Manchester City maakt een bedrag van rond de tien miljoen euro voor de 

City pikt megatalent Kayky voor miljoenen op in Brazilië

Volgens transferspecialist is dat exclusief mogelijke bonussen in de toekomst. Het bedrag kan daardoor uiteindelijk oplopen tot zeventien miljoen euro. Bovendien heeft Fluminese een doorverkooppercentage van liefst twintig procent bedongen op een vervolgtransfer. Kayky heeft zijn krabbel gezet onder een verbintenis tot de zomer van 2026.

Kayky geldt in zijn geboorteland als een van de allergrootste talenten. De nog altijd pas zeventienjarige buitenspeler was dit seizoen in acht optredens al tweemaal trefzeker. Bovendien bereidde hij één doelpunt voor. Afgelopen maart maakte hij zijn officiële debuut voor Fluminese.

In Brazilië wordt Kayky regelmatig vergeleken met Neymar, vooral vanwege zijn ongekende dribbelvaardigheden. De jonge aanvaller viert zijn doelpunten op bijzondere wijze: met zijn vinger doet hij net alsof hij een snor heeft, als eerbetoon aan zijn vader.

Premier League

gerelateerd