FC Utrecht haalt met Grieks international eerste zomer aanwinst

23 april 2021 – FC Utrecht heeft de eerste zomerversterking reeds gepresenteerd: de Griekse aanvaller Anastasios Douvikas komt over van Volos NFC en heeft een contract tot en met 2025 (!) getekend in de Domstad. Ondanks dat hij pas 21 jaar oud is, debuteerde hij reeds in de nationale ploeg van Griekenland en had de Belgische club Anderlecht ook interesse.

FC Utrecht haalt met Grieks international eerste zomer aanwinst

Dat heeft FC Utrecht bekend gemaakt. Dat er veel interesse was voor Douvikas, die ook naar de Griekse topclubs kon, is niet verrassend. Met tien doelpunten in het Griekse seizoen, is hij de jongste speler dit seizoen die op dat aantal treffers staat. John van 't Schip liep hem om die reden dit kalenderjaar op 28 maart al debuteren in de nationale ploeg van Griekenland. Scoren deed hij in de halve wedstrijd die hij speelde tegen Honduras (2-1 winst, vriendschappelijke wedstrijd) overigens niet. 

Technisch directeur Jordy Zuidam ziet Anastasios als een sterke speler, met veel werklust, power en energie. "Hij is een speler met veel potentie en is heel doelgericht in zijn acties. Dat hij op 21-jarige leeftijd al definitief is doorgebroken in Griekenland en zijn debuut heeft gemaakt voor de Griekse nationale ploeg, onderstreept dat", aldus de technische man van de Domstedelingen.

Dat hij niet voor de Griekse top of Anderlecht koos, heeft een bewust reden, zo licht Douvikas zelf toe. "Ik heb mij nadat ik hoorde van de interesse van FC Utrecht verdiept in de club. Ik ben een harde werker en geef altijd het maximale en ik denk dat ik wat dat betreft uitstekend bij FC Utrecht pas. Ik had de luxe dat er meerdere clubs interesse toonde in me, maar had bij FC Utrecht het juiste gevoel", aldus de goaltjesdief, die ongetwijfeld het spoor van VVV-spits Giorgos Giakoumakis wil volgen. Hij staat momenteel met 24 doelpunten bovenaan de topscorerslijst van Nederland.

Eredivisie

gerelateerd