Huntelaar ontkent: géén klappen en aanval van de fans

23 april 2021 – Klaas-Jan Huntelaar ontkent dat hij afgelopen week na de officiële degradatie van Schalke 04 aangevallen is door de achterban van de club. In de Duitse media werd volop gespeculeerd en kwam naar buiten dat The Hunter klappen zou hebben ontvangen. Volgens de routinier is die informatie echter onjuist.

Huntelaar ontkent: géén klappen en aanval van de fans

Dat laat hij weten in een reactie tegenover Veronica Inside. De spits van de Duitse club laat weten géén klappen te hebben ontvangen en is naar eigen zeggen niet aangevallen door de fans. Volgens Huntelaar zijn ook ploeggenoten Ralf Fährmann en Amine Harit ongedeerd bij de relletjes, die op beeld werden vastgelegd. Zo renden er diverse Schalke 04-spelers weg voor de eigen fans, toen de bus weer aankwam in Gelsenkirchen.

Lees ook'Huntelaar kreeg klappen en trappen van woedende Schalke-fans'

De berichtgeving van het Duitse medium Express is volgens Huntelaar echter onjuist. Ook trainer Dimitrios Grammozis en assistent Mike Büskens moesten het naar verluidt ontgelden, maar over hen wordt door VI overigens niet geschreven. Wat er wel is gebeurd, daarover wordt Huntelaar overigens niet geciteerd. 

Door de nederlaag tegen Arminia Bielefeld degradeerde Die Königsblauen voor het eerst in meer dan dertig jaar naar de 2. Bundesliga. De club nam direct de dag na het incident al afstand van de actie van de fans en gaf aan erover niet meer te spreken. Via Duitse media kwamen er diverse geruchten naar buiten, maar (lang) niet alles blijkt te kloppen, zo bevestigde Huntelaar. 

Bundesliga

gerelateerd