Giggs opnieuw de fout in en wordt voor EK vervangen

23 april 2021 – Ryan Giggs (47) heeft zichzelf opnieuw onmogelijk gemaakt als bondscoach van Wales. De voormalig middenvelder van Manchester United is namelijk wederom opgepakt, ditmaal zou hij twee vrouwen hebben mishandeld. Volgende week moet hij voor de rechter verschijnen en daarom heeft de Football Association of Wales ingegrepen: Giggs gaat niet naar het EK, Robert Page zal zijn plaats als bondscoach overnemen. Albert Stuivenberg is nog wel altijd 'gewoon' de assistent. 

Giggs opnieuw de fout in en wordt voor EK vervangen

In 2020 ging de oud-prof namelijk ook al in de fout: toen zou hij zijn vriendin hebben mishandeld en werd hij door de voetbalbond van Wales voor drie duels 'geschorst'. Vervolgens keerde hij terug in zijn positie, maar ditmaal zou hij dus opnieuw in de fout zijn gegaan en niet bij zijn eigen vriendin, maar bij twee andere vrouwen.

Daarvoor moet hij zich op 28 april voor de Engelse rechter verantwoorden, waarbij mishandeling met lichamelijk letsel tot gevolg zelfs de aanklacht is. Daarnaast zou hij zijn ex ook hebben gemanipuleerd, iets dat ook strafbaar is waarvoor hij zich zal moeten verantwoorden. Een lijst met bijzonder lelijke feiten, waar Giggs weliswaar officieel nog niet voor veroordeeld is, toch vond de voetbalbond dat het ditmaal wél hard moest ingrijpen. 

Lees ookBondscoach Giggs op non-actief bij Wales na nacht in gevangenis

Wales moest ditmaal wel ingrijpen, omdat er de vorige keer veel kritiek was op het softe optreden van de voetbalbond na de actie van Giggs, die sinds 2018 aan het roer staat van de nationale ploeg van Wales. Eerder was hij assistent-coach van Louis van Gaal in zijn tijd bij Manchester United, de club waarvoor Giggs zijn hele leven speelde. 

Oranje

gerelateerd