'Laporta doet Messi voorstel voor nóg eens drie seizoenen'

23 april 2021 – De geruchten over een langer verblijf van Lionel Messi (33) bij FC Barcelona steken steeds harder de kop op. Afgelopen week zou de Argentijn het eerste contractvoorstel hebben ontvangen én werd zijn vader gesignaleerd in Camp Nou, ditmaal zou de duur van de toekomstige verbintenis zijn gelekt. Joan Laporta zou hem nog drie jaar willen behouden voor de selectie van Ronald Koeman.

'Laporta doet Messi voorstel voor nóg eens drie seizoenen'

Dat schrijft de internationale editie van ESPN althans op basis van verschillende bronnen. Omdat het basissalaris in het voorstel wat lager ligt dan het huidige loon wat hij momenteel ontvangt – dat lekte eerder al uit –, zoekt Laporta geschikte constructies om hem toch tevreden te stellen. Mogelijk dat Sergio Agüero bijvoorbeeld transfervrij overstapt naar Catalonië om te fungeren als zoethoudertje voor Messi.

Daarnaast zou Messi gecompenseerd worden en geen contract voor één seizoen tekenen, maar voor drie jaar. Het basisloon is wat lager, maar dat wordt over drie seizoenen gecompenseerd. De aanvoerder zou het liefst voor maximaal één jaar bijtekenen, want heeft zelf nog een sluimerende wens om ooit eens in Amerika te voetballen. Laporta zou hem echter voor drie jaar willen binden.

Messi is de laatste tijd in een geweldige vorm en scoorde ondanks een matig half eerste seizoen al 25 keer in 29 wedstrijden en gaf ook nog eens elf assists. Afgelopen donderdag liet hij tegen Getafe (5-2) maar weer eens zien nog altijd geweldig te kunnen voetballen en was met twee goals en een assist opnieuw goud waard voor Koeman. De grote vraag is of hij gaat blijven: zelf gaf hij aan pas na dit seizoen de knoop door te willen hakken. 

LaLiga

gerelateerd