KNVB en Eredivisie-clubs hopen ook komend weekend op fans

23 april 2021 – Als het aan de KNVB en de clubs in het betaalde voetbal van Nederland ligt, zijn er ook komend weekend 'gewoon' weer fans aanwezig in het stadion. Vrijdagavond zaten er voor het eerst sinds oktober 2020 weer eens fans bij een Eredivisiewedstrijd en dat zal ook bij de andere acht duels het geval zijn, maar voor komende week is er nog geen groen licht.

KNVB en Eredivisie-clubs hopen ook komend weekend op fans

Toch hoopt de KNVB dat wel te bewerkstelligen dat deze eenmalige pilot voor dit weekend, wordt doorgetrokken. Daar moet de overheid echter nog toestemming voor geven, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Na de test in de Eredivisie is volgende week de Eerste Divisie aan de beurt, maar de KNVB en de clubs willen ook komende week supporters in de stadions zien in de hoogste afdeling van Nederland.

Daarvoor is het afhankelijk van de Nederlandse politiek, dat nog moet besluiten wat er staat te gebeuren. In Tilburg zitten vrijdag tweeduizend fans, terwijl in de Johan Cruijff Arena er 7.500 aanwezig zijn bij Ajax – AZ. In alle andere stadions zit het toeschouwersaantal tussen die aantallen in. Omdat er nog geen duidelijkheid is, bereiden de meeste volgende week thuis spelende clubs zich wel voor op het ontvangen van toeschouwers.

Problemen bij de teststraat
Overigens zorgden alle veranderingen wel voor wat problemen in Nederland: omdat alle fans en andere aanwezigen een negatieve coronatest moeten overleggen die afgenomen werd in de laatste veertig uur, werd het ontzettend druk op de teststraat. De uitslagen lieten steeds langer op zich wachten en om die reden werd in Rotterdam bijvoorbeeld een extra teststraat geopend. Anders was het niet voor iedereen mogelijk om een aan negatieve test te komen. 


Eredivisie

gerelateerd