"Mensen die tegen de BeNeLiga zijn, zijn idioten, denken niet na"

23 april 2021, 22:10

De Super League is weliswaar volledig van de baan, maar als het aan Standard Luik-voorzitter Roland Duchâtelet ligt, komt er wel een nieuwe competitie in de komende jaren: namelijk de BeNeLiga. Volgens de Belg zou het een hele goede zet zijn om alsnog te gaan samenwerken tussen Nederland en België. 

"De mensen die tegen de BeNeLiga zijn, zijn idioten, hebben een eigen belang of denken niet goed na", brieste Duchâtelet tegenover Play Sports. "Of ze hadden langer naar school moeten gaan, want het zijn dommeriken." De preses snapt oprecht niet dat mensen tegen de BeNeLiga kunnen zijn. "Iemand die rationeel is, is altijd honderd procent voor de BeNeLiga."

Vanuit België kwamen recentelijk cijfers naar voren dat het economisch heel veel voordelen op zal leveren voor in elk geval de Jupiler Pro League-clubs. In het basketbal werd eerder dit seizoen wel besloten om een gezamenlijke competitie te starten in de komende jaren, maar in de voetballerij is het vooralsnog onmogelijk. Vooral in Nederland is er veel weerstand op het initiatief.

Lees ook: Geen vaart achter BeNeLiga ondanks enthousiasme uit België

De inmiddels 74-jarige Duchâtelet weet echter ook dat een BeNeLiga uiteindelijk onhaalbaar zal zijn, omdat er teveel weerstaand is voor het idee. "Dat is jammer, maar dat hoort er nou eenmaal bij in de mensheid. Dat is het lot", bleef de voorzitter voor zijn doen erg koeltjes.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen