Krankzinnige vorm FC Den Bosch houdt aan met monsterzege

23 april 2021 – Wat is er aan de hand met FC Den Bosch - in positieve zin? De tot vrijdagavond hekkensluiter van de Eerste Divisie haalde vorige week al gigantisch hard uit tegen FC Dordrecht (2-6), maar deed dat vrijdagavond in eigen huis tegen Roda JC nog eens dunnetjes over. Opnieuw haalde de ploeg van coach Jack de Gier gigantisch uit: ditmaal stopte de teller op zeven doelpunten.

Krankzinnige vorm FC Den Bosch houdt aan met monsterzege

En de weg omhoog werd de week daarvoor tegen SC Cambuur (3-5) eigenlijk al ingezet, ook toen scoorde het elftal driemaal en maakte het een prima indruk tegen de kampioen van de Eerste Divisie. Stond het vorige week al met 0-3 voor na een half uur, was die score vrijdagavond al na dertien (!) minuten bereikt tegen het elftal met onder anderen Stefano Marzo, Dylan Vente, Amir Absalem en Erik Falkenburg in de basis.

Met alle doelpunten, die vrijdagavond opnieuw vooral gemaakt werden door Jizz Hornkamp (staat reeds op achttien treffers dit seizoen) en FC Groningen-huurling Romano Postema, heeft FC Den Bosch in de laatste drie duels het totaal aan gemaakte doelpunten over het hele seizoen met bijna de helft verdubbeld. Ondanks diverse wissels hield Roda JC de rijen maar niet gesloten en ging FC Den Bosch – dat overigens geen uitzicht meer heeft op de vierde periodetitel – lustig door met scoren: pas na zeven goals eindigde de gigantisch pijnlijke avond voor Ajax.

Overige uitslagen:
FC Dordrecht - MVV 0-1
Jong Ajax - NEC 0-1
Jong FC Utecht - Go Ahead Eagles 0-1 


Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd