Haller na zware maanden: "Ook wel blij als het seizoen erop zit"

24 april 2021, 08:58   Bijgewerkt: 24 april 2021, 11:01

Als alles meezit, houdt Ajax al dit weekend de schaal omhoog. Voor recordaankoop Sébastien Haller zou het de kroon worden op een verder hectisch seizoen. De spits verhuisde twee keer en moest zijn gezin in coronatijd twee maanden missen. "Het was zwaar, vooral mentaal", vertelde hij aan het Algemeen Dagblad.

Haller verhuisde in januari naar Amsterdam, waar hij direct een bomvol wedstrijdschema voor de kiezen kreeg. "Twee dagen nadat ik hier alleen was gearriveerd, speelde ik al. Dan moet je nog verhuizen. Ik miste mijn familie. Door alle maatregelen heb je sneller een saai leven, laat staan als je gezin ontbreekt. Gelukkig hebben we de beker al en hebben we een goede kans om kampioen te worden, maar ik ben ook blij als het seizoen erop zit. Vijf maanden voor mijn vertrek naar Amsterdam verhuisden we binnen Londen. Het voelt alsof ik geen rust heb gehad. Ik kijk ernaar uit om volgend seizoen met een goede basis te kunnen beginnen."

Voor Haller en zijn gezin was een terugkeer naar Nederland een mooie stap, al hadden zijn kinderen er wel moeite mee. "Ze misten hun vader. Dan werd ik gebeld en hoorde ik ze huilen. Ze vroegen waarom ik niet bij hen was. Dat was best moeilijk, omdat ik daarvoor veel tijd met hen doorbracht. Dan wil je het nog sneller regelen. Ook voor mijn vrouw, die daar met twee kinderen zat en zwanger is. En ook voor mezelf. Het voelt heel anders zonder familie. Dan ben je niet in balans."

Dat dat invloed op zijn spel had, is volgens de spits onvermijdelijk. "Misschien was ik oké, maar je hebt minder tijd om te rusten en het vreet energie en kracht. Ik kan de Zuid-Amerikaanse jongens bij ons ook heel goed begrijpen. Hun familie zit nog verder weg. Als je je balans verliest, wordt het moeilijk. Steeds als ik een dag vrij was, bedacht ik hoe ik bij mijn kinderen kon komen, maar dat was simpelweg niet mogelijk. Als je ze lang niet hebt gezien, wil je dat gevoel van een knuffel weer voelen. Die heb je nodig. Ze zijn een soort drug."

Inmiddels is Haller herenigd met zijn kinderen en gaat het steeds beter. Zo kan hij zich beter richten op de reden waarom hij naar Amsterdam is verhuisd: prijzen winnen met Ajax. "Maar een trofee is een object. Het belangrijkste zijn de herinneringen die je met de jongens opbouwt. De manier waarop je gewerkt hebt, waarop je het viert. Die blijven bij je. Je sterft niet met een trofee op zakt, maar met alle herinneringen in je hoofd. Je wil straks met plezier en zonder al te veel spijt terugkijken op iets geweldigs. Hoewel ik er offers voor heb moeten brengen, ben ik heel blij met deze stap."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen