'Vier clubs concurreren om handtekening Tagliafico'

24 april 2021 – Nicolas Tagliafico zal 'een van de grote hoofdrolspelers' worden tijdens de komende transferzomer. Dat voorspelde het Spaanse medium AS. Volgens de sportkrant zitten vier clubs achter de handtekening van de Argentijn aan: Leeds United, Internazionale, Manchester City en Atlético Madrid.

'Vier clubs concurreren om handtekening Tagliafico'

Eerstgenoemde club werd afgelopen week al in verband gebracht met de Ajacied, maar volgens AS hebben clubs uit drie verschillende competities al bij Ajax geïnformeerd. Het zou daarbij dus gaan om Engeland, Spanje en Italië. Voor Italiaanse clubs is een transfer extra interessant, omdat Tagliafico over een Italiaans paspoort beschikt. Er zouden dan ook meerdere kandidaten zijn, al is Inter het meest concreet.

Ook de vraagprijs zou al bekend zijn. Afgelopen zomer leek Tagliafico Amsterdam namelijk al te verlaten, maar bleef hij uiteindelijk toch. Hierbij zou zijn afgesproken dat Ajax komende zomer mee zal werken aan een vertrek, waarbij de te betalen prijs op ongeveer vijftien miljoen euro is gesteld. 'De speler heeft in het recente verleden serieuze opties gehad om Ajax te verlaten, maar heeft nooit iets geforceerd. Nu is het de beurt aan de club om terug te betalen', voegde het medium toe.

De 28-jarige Tagliafico is bezig aan zijn vierde seizoen bij Ajax, dat hem in de winter van 2018 voor vier miljoen euro overnam van het Argentijnse Independiente. In totaal speelde hij 137 officiële wedstrijden voor de Amsterdammers, waarin hij dertien keer scoorde en achttien assists leverde. Tagliafico won met Ajax afgelopen week zijn tweede KNVB Beker en kan wellicht al dit weekend ook zijn tweede landstitel bijschrijven. 

Ajax

gerelateerd