De Jong: "Dit zijn echt typisch kampioenswedstrijden"

24 april 2021 – SC Cambuur kon vrijdagavond het promotiefeestje van een week eerder een vervolg geven. Na een 2-4 overwinning op Jong AZ kroonde het zich tot kampioen van de Eerste Divisie. "Het went nooit om kampioen te worden", zei een glunderende Henk de Jong na de wedstrijd.

De Jong: "Dit zijn echt typisch kampioenswedstrijden"

"Het moet nog een beetje doordringen", begon de trainer van Cambuur tegenover ESPN. Dat had ook te maken met het verloop van de wedstrijd: na een uitstekende eerste helft stond de ploeg al bij rust met 0-4 voor, maar in het tweede bedrijf liet het Jong AZ terugkomen. "Ik had in de rust juist gezegd: je moet verdomme nog veel scherper zijn dan in de eerste helft", lachte De Jong. "Dit zijn echt typisch kampioenswedstrijden."

Na de twee tegengoals in de tweede helft, besloot De Jong de tussenstand van nummer twee De Graafschap (1-2 achter tegen Almere City) naar zijn spelers te roepen. "Ik hoopte dat ze dan nog vooruit te branden waren, want op een gegeven moment schoten we ze bijna zelf ons doel in. Maar het is normaal dat zoiets gebeurt. Ik ben superblij."

Ook spits Robert Mühren zag het wedstrijdbeeld na rust compleet kantelen, al kan ook hij er achteraf wel om lachen. "We stonden 4-0 voor, dus we konden wel wat lijden. Als je met de rust dik voor staat, wordt het nooit 8-0 of 9-0. We zijn tevreden." De topscorer maakte zich dan ook weinig zorgen. "Ik heb het niet vaak gezien, dat wij achterin zenuwachtig worden. Daarna pakten we het wat op, zakten we in en kwamen ze er eigenlijk niet meer doorheen. Dan is de wedstrijd gespeeld."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd