Steijn denkt niet aan opstappen: "Vertrouwen is er nog"

24 april 2021 – NAC Breda is de club met het hoogste budget uit de Eerste Divisie, maar heeft dat dit seizoen sportief niet laten zien. Vrijdagavond verloor de ploeg opnieuw, met 1-2 van Excelsior, waardoor directe promotie nagenoeg onmogelijk is. Hoewel de kritiek op trainer Maurice Steijn toeneemt, denkt hij nog niet aan opstappen.

Steijn denkt niet aan opstappen: "Vertrouwen is er nog"

"We zijn veel te wisselvallig", erkende Steijn tegenover Omroep Brabant. "Ik begrijp de kritiek, maar daar kan ik heel goed mee omgaan. Zeker vanuit de supporters, want die hebben daar alle recht op. Meer moeite heb ik met de vijfde colonne die voor onrust zorgt. Dat vind ik vervelender."

Lees ook: NAC kan rechtstreekse promotie vergeten na tik van Excelsior

Vooralsnog denkt Steijn niet aan een tussentijds vertrek en wil hij zijn ploeg klaarstomen voor de play-offs. "Het belangrijkste is dat de spelers en de staf het vertrouwen in elkaar hebben om het voor elkaar te krijgen. Ik heb dat vertrouwen in de spelersgroep en ik hoop dat ze dat ook in mij hebben. Ik heb het gevoel van wel."

Dat beaamde Thom Haye. "Als het spel minder is, wijzen de mensen al snel naar de trainer. Het is wel duidelijk dat het anders moet, want het is de laatste tijd gewoon niet goed genoeg. De trainer wordt nog wel gedragen door de groep. Ik zie niet in waarom dat niet zo zou zijn."

Ook Lex Immers krijgt de kritiek mee, maar kan zich daar totaal niet in vinden. "Jullie hebben een zwart beeld van de wedstrijden die wij spelen. Af en toe hoor ik wat dingen langskomen en ik vind dat er kritisch naar ons spel wordt gekeken. Natuurlijk kan het altijd beter, maar ik denk dat wij vorige week helemaal niet slecht hebben gespeeld."

"Ik loop al vijftien jaar mee in het voetbal", vervolgde Immers. "Er is nog geen dag geweest dat er geen kritiek is geweest. Kritiek op een spelersgroep of trainer interesseert me geen reet. Daar veeg ik m'n reet mee af. Je hebt altijd meningen en daar hebben we niks aan. Ik ben altijd open en eerlijk. Wie speelt behalve Cambuur wel de pannen van het dak?"

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd