Haaland terug in topvorm en helpt BVB langs Weghorst

24 april 2021, 17:29   Bijgewerkt: 24 april 2021, 19:01

Erling Haaland (20) is weer helemaal terug in vorm in de Bundesliga: de Noor kende de laatste weken een klein vormdipje bij Borussia Dortmund, maar vorig weekend scoorde hij wederom weer eens tweemaal en tegen Wout Weghorst's VfL Wolfsburg maakte hij zaterdagmiddag opnieuw het verschil namens de bezoekers (0-2). Tefvens een belangrijke zege met het oog op Champions League-deelname komend seizoen. 

Midweeks tegen Union Berlin had Haaland overigens niet gescoord in het Bundesliga-duel, waardoor hij in april alleen tegen Werder Bremen (wel twee goals) had gemaakt. Het kwam de supertiener zelfs op wat kritiek te staan in Duitsland, helemaal omdat zijn vader recentelijk een rondje door Europa te maken om alvast te praten over een mogelijke transfer.

Maar de kritiek zal na deze zaterdagmiddag weer snel verstommen. In het vanwege de Champions League-ticket cruciale duel met VfL Wolfsburg maakte hij namelijk zijn 24ste (goal na foute terugspeelpass van de thuisploeg) en 25ste doelpunt (counter vanaf eigen helft, zie onder) van het seizoen: die laatste goal maakte hij zelfs na een rode kaart (twee keer geel) voor Jude Bellingham.

Ook zonder het zeventienjarige talent trok Borussia Dortmund de belangrijke overwinning over de streep, waardoor het Weghorst en consorten in het vizier houdt voor de Champions League-tickets.

Overige uitslagen:

Union Berlin - Werder Bremen 3-1

SC Freiburg - 1899 Hoffenheim 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen