Schmidt passeert Rosario voor het eerst: basisplaats Sangaré

24 april 2021, 17:39   Bijgewerkt: 24 april 2021, 17:47

PSV-trainer Roger Schmidt heeft Pablo Rosario (24) zaterdagmiddag gepasseerd. De middenvelder begint in de vanwege het overlijden van clubicoon Willy van der Kuijlen beladen thuisduel met FC Groningen op de bank en Ibrahim Sangaré krijgt de voorkeur in de opstelling de Duitse oefenmeester.

Verder heeft Schmidt geen verrassingen in petto, waardoor Denzel Dumfries, Jordan Teze, Nick Viergever en Philipp Max zoals verwacht de achterhoede vormen. Olivier Boscagli speelt zoals de laatste tijd al het geval was op het middenveld, maar heeft Sangaré naast zich staan als controleur in plaats van Rosario, die in alle Eredivsie-duels dat hij bij de selectie zat, in de basis begon. Viermaal startte hij niet, maar ontbrak hij ook helemaal vanwege zijn blessure. 

De voorste vier van de Eindhovenaren zijn inmiddels ook de vaste namen van Schmidt: Mario Götze, Cody Gakpo, Eran Zahavi en Donyell Malen. Mohamed Ihattaren en Noni Madueke beginnen in het Philips Stadion wederom op de bank naast Schmidt.

Bekijk ook: PSV neemt op prachtige wijze indruk van Van der Kuijlen

PSV moet winnen van FC Groningen om het officiële titelfeest van Ajax dit weekend uit te stellen. Bij een gelijkspel hebben de Amsterdammers het in eigen hand en bij een nederlaag van de Eindhovenaren kan PSV alleen in theorie Ajax nog achterhalen.

Opstelling PSV: PSV: Mvogo; Dumfries, Teze, Viergever, Max; Sangaré, Boscagli; Götze, Gakpo; Zahavi, Malen

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen