Chelsea deelt WHU klap uit dankzij eindelijk scorende Werner

24 april 2021, 20:25

Chelsea heeft West Ham United zaterdagavond een rechterdirecte uitgedeeld in de strijd om een Champions League-ticket. The Blues rekenden op bezoek bij The Hammers af met de thuisploeg dankzij een treffer van Timo Werner (0-1). Hakim Ziyech viel in de slotfase nog even in, toen WHU met tien man op het veld kwam te staan.

De thuisploeg liep even na de invalbeurt van Ziyech tegen een heel ongelukkige rode kaart op voor Fabian Balbuena. De verdediger schoot de bal weg en kwam vervolgens hard op het been van Ben Chilwell terecht: een overtreding die normaliter rood waard was. Ditmaal kon hij daar echter volstrekt niets aan doen, toch was arbiter Chris Kavanagh onverbiddelijk en stuurde hem na het bekijken van de beelden alsnog met rood weg: het leverde veel discussie op in Engeland.

Zodoende zat een slotoffensief voor de stuntploeg van David Moyes er geen seconde meer in. Ziyech (geblokt en over) had in de slotfase nog twee pogingen in huis, maar beide waren uiteindelijk ongevaarlijk en in blessuretijd zagen ze hem tweemaal over het hoofd. Desondanks hield Chelsea wéér de nul en trok het de zege over de streep dankzij een treffer van Werner. Dat was voor hem een hele opluchting: het was pas zijn tweede treffer in 2021 en mede daarom lag hij flink onder vuur in Engeland.

Met deze treffer die in de strijd in de Champions League-ticket goud waard kan zijn, heeft de Duitser in elk geval weer wat krediet opgebouwd, ondanks dat hij in de tweede helft niet voor het eerst dit seizoen ook nog een opgelegde kans liet liggen. Door de zege is Chelsea ook op punten West Ham United voorbij, al is de voorsprong van drie punten zeker nog niet heilig: The Hammers hebben namelijk een beduidend makkelijker programma dan Chelsea, waardoor de voorsprong van drie punten meer dan welkom is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen