Nieuw slecht seizoen Stam dreigt na keiharde nederlaag

24 april 2021, 21:10

Jaap Stam stond met FC Cincinnati voor het seizoen van de waarheid in de MLS, maar ging in de tweede speelronde met zijn club zaterdagavond al keihard onderuit. Tegen New York City kreeg de ploeg van de Nederlandse coach keihard klop (5-0), waardoor wederom een nieuw zwaar seizoen vermoedelijk voor de boeg staat.

En dat was een hard gelag voor Stam na de 2-2 remise waarmee vorige week het seizoen werd afgetrapt tegen de MLS-club Nashville SC, dat een jaar na FC Cincinnati pas in de Amerikaanse hoogste afdeling toegelaten werd. De club van Stam is dus ook nog altijd relatief nieuw en heeft de afgelopen seizoenen vooral gezien als opbouwjaren, dit seizoen zijn de play-offs het harde doel voor Stam en zijn ploeg.

Dan zal het wel beduidend beter moeten dan op bezoek in New York, want na zes minuten stond het al op achterstand via Jesús Medina, die uiteindelijk twee goals voor zijn rekening zou nemen - waarvan de vijfde van grote schoonheid (zie onder). Ook het laten invallen van Jürgen Locadia en voormalig AZ-middenvelder Haris Medunjanin kon aan de beschamende nederlaag niets meer veranderen voor Stam.

New York City FC haalde vorig seizoen weliswaar de play-offs, maar werd daarin al in de eerste ronde uitgeschakeld door de latere kampioen Colombus Crew. Voor Stam en zijn elftal is het wel zaak om snel beterschap te tonen, anders kan het zomaar net als vorig seizoen helemaal onderaan de MLS-ranglijst eindigen. Afgelopen jaar deed geen club in beide districten van Amerika het minder dan FC Cincinnati: komt het nog goed met Stam?

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen