Dumfries over afgekeurde goals: ''VAR was scherp vandaag''

24 april 2021 – Een ruime zege voor PSV op Groningen werd het zaterdagavond niet, maar dat had het wel kunnen zijn. Er werd slechts één doelpunt toegekend, terwijl er maar liefst vier werden gemaakt. Twee keer werd een Eindhovens doelpunt geannuleerd na tussenkomst van de VAR en eenmaal kwam de assistent-scheidsrechter met een laat vlagsignaal op de proppen.

Dumfries over afgekeurde goals: ''VAR was scherp vandaag''

Denzel Dumfries was bij het eerste afgekeurde doelpunt één van de hoofdrolspelers. Voor de camera van ESPN gaf hij toe dat het een goede beslissing was van de arbitrage. ''De VAR was scherp vandaag, die bal die ik voorgaf, was inderdaad achter geweest'', doelde hij op het moment dat hem een assist werd ontnomen.

De eerste helft verliep voor PSV een stuk moeizamer dan het tweede gedeelte. Dumfries was daarom enigszins kritisch op het optreden van zijn ploeg. ''We moesten een beetje wennen en inkomen. We domineerden de wedstrijd wel, maar kwamen niet tot echte kansen. Er zat te weinig diepte in ons spel.'' Na de onderbreking ging het echter wel draaien bij de thuisploeg. ''Uiteindelijk is het een verdiende overwinning en met name van onze kant was het gewoon goed.''

Lees ook: Ajax zondag geen officieel kampioen na krappe zege PSV

Daarnaast waren er vierduizend supporters aanwezig, die met de diverse doelpunten hebben meegejuicht (en gebaald). ''Hier doe je het voor. Ik ben zo blij voor de mensen die erbij konden zijn. Wij hebben de fans gemist, zij hebben ons gemist'', aldus de aanvoerder van PSV.

PSV

gerelateerd