Vorm terug bij Spurs: "Ineens ben ik erbij tijdens de finale"

25 april 2021 – Michel Vorm keerde eerder deze week als interim-keeperstrainer terug bij Tottenham Hotspur. De oud-international stond zes seizoenen als speler onder contract bij de Londense topclub en zit vanavond op de bank tijdens de finale van de League Cup. In de jacht op die beker neemt Tottenham het op tegen Manchester City en Vorm vindt het geweldig om daar bij te zijn.

Vorm terug bij Spurs: "Ineens ben ik erbij tijdens de finale"

"Ineens ben ik erbij tijdens de finale, wie had dat kunnen bedenken", vertelt Vorm in gesprek met Voetbal International. De oud-doelman komt als lid van de technische staf veel spelers tegen die vorig seizoe nog zijn ploeggenoten waren. Zo speelde Vorm jarenlang samen met Harry Kane, die vanwege een blessure nog altijd een twijfelgeval is voor de finale.

"Alles staat voor hem in het teken van voetbal en beter worden", aldus Vorm over de Engelse topspits. "Harry schiet met zoveel techniek en power. Het is bij hem nooit blind op doel schieten. Ook als hij hard schiet, weet hij precies hoe hij 'm wil raken. Ik heb het ook weleens tegen Harry gezegd dat hij me altijd erg deed denken aan Ruud van Nistelrooy."

Het is voor Vorm en Tottenham dus te hopen dat Kane vanavond van de partij is als Tottenham en City om 17.30 uur aftrappen in Wembley Stadium. In de jacht op Europees voetbal kunnen de Londenaren wel een succesje gebruiken. Tottenham staat in de Premier League op de zevende plek. De eindzege in de League Cup levert deelname aan de voorronde van de Conference League op.

Eredivisie

gerelateerd